Kontakt
Maja AsaaMaja Asaa
Consultant, Strategic Innovation
+45 2723 4410
Maja.Asaa@grontmij.dk
Lars HagstrømLars Hagstrøm
Department Manager
+45 2723 6015
Lars.Hagstrom@grontmij.dk
Bookmark and Share

TOP_panorama -view _SAG

Projekt

EXPO 2012 – Danmark Horizon: Design og teknik som en sanselig helhedsoplevelse

Ydelser:
Konceptudvikling i arkitektkonkurrence vedrørende:
Dagslys og belysning
Vand og energi
Akustik
Installationer
Brandsikkerhed
Konstruktioner
Økonomi

Data:
Danmark Horizon
Udstilling, Yeosu, Korea
1. plads i indbudt konkurrence

Opførelse: 2012
Brutto areal: 945,2 m²
Kunde: Økonomi- og Erhvervsministeriet og A.P. Møller - Mærsk, Grundfos, LEGO Group og Vestas Wind Systems A/S.
Arkitekt: COBE
Branding: Designit
Illustrationer: COBE, Grontmij

Projektet er Danmarks bidrag til verdensudstillingen EXPO 2012 i Yeosu, Sydkorea, med hovedtemaet ”Det levende hav og kyst – forskellighed i ressourcer og bæredygtige aktiviteter”. Med projektet “Danmark Horizon” bringes oplevelser og erfaringer fra de danske kyster og have til Sydkorea. Når man træder ind i udstillingens hovedrum, træder man ind i selve ’horisonten’. Her omgives man af en 360° projektion af filmsekvenser fra udvalgte steder ved Danmarks kyster og vande. Filmene viser scenarier af, hvordan vi bor, lever og arbejder ved vandet, og hvordan vi udnytter vandet og vores 135 meter kystlinje pr. dansker som ressource – både rekreativt, industrielt og som energi.

Grontmijs Archtiectural Engineering team udviklede sammen med COBE og MT-Højgaard et designkoncept, hvor belysningen og tekniske systemer bidrager til at skabe en sanselig helhedsoplevelse med oplevelsesrige variationer og kontraster.

Model

 

Belysning og teknik understøtter oplevelse
De tekniske løsninger er indtænkt i pavillonens design og koncept, så publikum får et smukt helhedsindtryk, der favner både den sanselige og fysiske oplevelse. Udstillingen fremhæves af et belysningskoncept, hvor både dagslyset og forskellige former for kunstig belysning udnyttes til at variere oplevelsen mellem rummene.

2 EXPO 2012 Belysning 1

 Exhibition _SAG

Cirkelvæggens yderside belyses, så den står som et magisk element i det mørke rum. Ydervæggene i udstillingsrummet er udformet med dybe nicher og grafik, der præsenterer eksempler på resultaterne af dansk innovation, industri og teknologi. Her skabes varierede stemninger i de indbyggede multivægge med kunstig funktions- og effektbelysning. I Businesscentret filtreres ovenlyset gennem en tekstil dug og danner en naturlig lysoplevelse i dagtimerne i kontrast til de kunstige lysscenarier i udstillingsdelen.

2_Pages -from -belysning -2_A

EXPO2012_1228-copy _SAG

2_Pages -from -belysning -2_B

Waterbar _SAG 

2 EXPO 2012 Belysning 2 INV

 

Afbalanceret indeklima og akustisk miljø
Sikkerhed, teknik og installationer er effektiviseret og tilpasset udstillingen og det store daglige publikumsflow. Ind- og udgange er placeret, så brandsikkerheden er optimal. Ventilationssystemet og elforsyningen er tilpasset funktionerne og varmebelastningen i de enkelte rum, og lyddæmpning er indarbejdet i vægge, lofter og udstillingselementer.

3 EXPO 2012 Ventilation EXPO-2012_Akustik _WEB

 

 

Bookmark and Share

Sweco Danmark A/S - Granskoven 8 - 2600 Glostrup - Denmark - T +45 4348 6060 - E info@swecodanmark.dk